2014. 07. 07.

Görög énekesek

Гειά σου :) Egy régebbi bejegyzésemben a román zenét próbáltam népszerűsíteni. Ma viszont a görög zenéről lesz szó. Néhány kedvenc görög énekesemet/énekesnőmet szeretném megmutatni. Szerintem a görögök is tehetségesek, ha pop vagy dance műfajról van szó. :D

Demy, teljes nevén Dimitria Papadea Athénban született 1991-ben, tehát most 22 éves. 2011 óta aktív a zenei életben. A Panik Records lemezkiadónál van leszerződtetve. Görög és angol nyelvű számai egyaránt vannak. Hatalmas kék szemeinek köszönhetően feltűnően szépnek tartják. Legjobb számai: Oso o kosmos tha exei na esena, Poses Xiliades Kalokairia, Fallin


Loukas Giorkas ciprusi-görög származású énekes, aki most 27 éves. Az éneklés mellett férfimodellkedéssel is foglalkozik. Egyik évben a görög X-Faktort is megnyerte. Görögországban, a patrasi egyetemen biológiát tanult. 2009-ben jelent meg az első albuma Mazi (Együtt) címmel. 2011-ben őt indították az Eurovíziós Dalfesztiválon a Watch my dance című számával. Nekem a Den fantazesai a kedvenc számom tőle.


A Rec egy görög együttes. Legjobb számai:  Edo, Moirazo filia, Chocolat to khroma.

Ivi Adamou Cipuson születtett 1993-ban, most 20 éves. Loukas-hoz hasnolóan a 2009-es görög X-Faktorban tűnt fel. 2012-ben a La La Love című számmal indult az Eurovízión. Legjobb számai: Ponane oi agapes, Sose me, San erthei i mera.

Crystallia 1986-ban született, a görögoszági Piraeus városban. Pop műfajban vannak zenéi. Legjobb számai: Kimolia, Ta spasmena mas gualia.

Ha bejöttek ezek a zenék, őket ajánlom figyelmedbe még: Melisses, Stavento, Anna Vissi, Eleni Foureira, Kings, Vegas. Jó szórakozást! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔