2014. 03. 16.

Death Note

Sziasztok! 1-2 hónappal ezelőtt mások tanácsára megnéztem egy animét,  a Death Note-ot, aminek azóta nagy rajongója lettem. Témáját tekintve krimi, én pedig köztudottan ki nem állhatom a krimiket. Viszont ez egy elég izgalmas történet. Alig értem az egyik rész végére, már rögtön néztem a következőt. :D A rajongók számára rossz hír, de csak 37 része van.



A történet úgy kezdődik, hogy egy különösen nagy intelligenciával rendelkező japán gimnazista fiú, Yagami Light egy halálistentől, Ryuktól kap egy halállistát. A lista úgy működik, hogy akinek valaki beleírja a nevét, az 40 másodpercen belül meghal szívrohamban. Ám a halál idejét és körülményeit pontosabban is meg lehet határozni. Bárkit meg lehet gyilkolni, akinek a listába író személy ismeri a nevét és az arcát.


  Light úgy dönt, hogy a Földön az összes bűnözőt és rosszindulatú embert megöli a halállistával, hogy egy jobb világot hozzon létre. Ám közben szándékosan magára vonja a japán rendőrség figyelmét, hogy izgalmasabb legyen a "játék". Érdekes fűszerezése a történetnek, hogy a nyomozócsoport vezetője Light édesapja. Az édesapa még a legrosszabb rémálmában sem gondolná, hogy a saját fia a sorozatgyilkos. Időközben Light, egyre megszállottabb lesz a halállista miatt. Még senki sem tudja, hogy ő hajtja végre a gyilkosságokat, de a köznyelv már Kiraként (gyilkos) emlegeti. Egyesek egyetértenek Kirával, és támogatják abban, hogy meg akarja ölni összes bűnözőt. Egy könyörtelen és céltudatos igazságosztót látnak a személyében, aki szélsőséges eszközökkel egy tökéletes világért küzd. Kira pártolói szerint igaz az, hogy a cél szentesíti az eszközt. Ám a gyűlölői csak egy kegyetlen, nagyravágyó sorozatgyilkost látnak Kirában.


 Az ügy olyan komplikálttá válik, hogy a történetbe bekapcsolódik egy Light-hoz hasonló intelligenciájú nyomozó, L. L-nek senki sem ismeri az igazi nevét, ezért Light nem tudja őt beírni a halállistába. L eddig minden rejtélyt ki tudott deríteni, és minden nyomozása sikeres volt. Mindenáron el akarja kapni Light-ot, Light pedig mindenáron meg akarja ölni L-t, hogy ne akadályozza meg a tervében. Két briliáns elme csap össze, ráadásul tele van csavarokkal a történet. És végül vicces szereplőkben és vicces jelenetekben sem szenved hiányt az anime. :D


Vajon L nyer vagy Light? Létre fog jönni a bűnözés nélküli, tökéletes világ? Vagy Light megbűnhődik a saját gyilkosságaiért?  Ha kíváncsi vagy a válaszokra vagy kedved támadt a Death Note-hoz, akkor ide kattintva tudod megnézni a részeket. Akik ismerik az animét, azoknak várom a kommentjeiket, hogy szeretik-e vagy sem, és hogy ki a kedvenc szereplőjük. Bye! :*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔