2010. 08. 09.

♥♡♥Kedvenc szigeteim♥♡♥

Palagruža
Palagruža a legtávolabbi és legkülönlegesebb horvát sziget. Az Adriai-tenger kellős közepén található. 0,286 ㎢ területével egész picike. Éghajlata természetesen mediterrán.ツ Van egy világítótornya, amit még az Osztrák-Magyar Monarchia idején építettek. Ha világítanak, az állítólag látszik Olaszországban is (innen kb. 168 km-re van Pescara). Lakosa nincs.

Σαντορίνη

Santorini egy 1 hónappal ezelőtti bejegyzésemben is szerepelt egy kép erejéig. Ezt az elnevezést velencei hajósoktól kapta. Görögösebb neve Θήρα (Fíra), a fővárosát is ugyanígy hívják. Az Égei-tengerben található. Területe 73 ㎢. A Kikládok szigetcsoporthoz tartozik. Vele szomszédos szigetek: Párosz, Mílosz és Náxosz. Szantoríni patkóformájú és egy aktív vulkánt zár körbe. Egyes feltételezések szerint itt süllyedt el Atlantis.
Ezen a szigeten minden ház hófehérre van festve. Elég sok fehér falú, kék kupolás ortodox templom van errefelé. A partjának homokja fekete, a tenger pedig sötétkék. A turisták számára elég vonzó hely.(★_★) Mellesleg az Edward Maya-Stereo Love♥ klipjét is ezen a szigeten készítették.

Nekem ez a 2 sziget a nagykedvenc!(σ_σ)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Világidő =) WorldTime◔